X

Grip op Geld

Wist je dat één op de vijf Nederlanders geldzorgen heeft? Een groot deel van deze mensen heeft kinderen jonger dan 21 jaar. Opvoeden met geldzorgen is soms best lastig. Hoe pak je het aan? Op deze website geven we je handige tips. Bijvoorbeeld over de hulp die beschikbaar is voor gezinnen met weinig geld. Of over hoe je kinderen met geld leert omgaan. Ook lees je hier hoe andere ouders het doen met weinig geld. Laat ons je helpen: je staat er niet alleen voor.

 

Persoonlijke verhalen

Lees hier de persoonlijke verhalen van onder meer ouders, hulpverleners en leerkrachten.

Kinderen en geld

Hoe kan je jouw kind leren dat je moet betalen en sparen voor spullen? Hier vind je handige tips voor ouders (met geldzorgen) over bijvoorbeeld zakgeld of bijbaantjes, de Zakgeldgids en onze rubriek zakgeldverhalen.

 

 

Tips voor in én rondom het huis

Het lijkt misschien lastig om met weinig geld leuke dingen te doen. Maar niets is minder waar. Hier vind je verschillende bespaartips en leuke activiteiten in én rondom het huis. 

Spelen én leren over geld

Lekker gamen of youtuben en met geld leren omgaan? Dan kan! Er zijn genoeg leuke (online) spellen én YouTube-video’s waarmee jouw kind veilig leert omgaan met geld. Ook is er een app waarmee jonge kinderen leren internetbankieren. Dat is fijn: want jong geleerd, is oud gedaan.

Zo ga je het gesprek aan over mogelijke geldproblemen

1 op de 12 kinderen in Nederland groeit op in een gezin waar de ouders geldproblemen hebben. Jij kunt deze kinderen en hun ouders al helpen door erover te praten. Maar hoe doe je dit? We geven je graag tips over hoe je dit aan kunt pakken.

 

 

Welke hulp is er eigenlijk voor ouders?

Heb je weinig geld? Misschien heeft jouw gezin dan recht op hulp. We hebben een overzicht gemaakt van beschikbare hulp en tools.

Wat verandert er als je (kind) 18 wordt?

18 zijn betekent dat je het ineens allemaal zelf moet kunnen. Ook met geld. Hier vind je waar je aan moet denken als je (kind) 18 wordt.